“Mete Gündoğan Hocam Bi̇ze Yardımcı Ol”

Salı günü (9 şubat) Sosyal Medya üzerinden Milli Görüşçülerinde ilgisini çeken bir çağrı yapıldı. Sosyal Medya üzerinden çağrıyı yapan SP GİK üyesi ve tarihçi-yazar Ekrem Şama idi.

Ekrem Şama “Mete Gündoğan hocam bize yardımcı ol!.. Hep efendi, kibar, bilgili, sadık ve hürmete layık olarak tanıdık. Son derecede saygı duyduk. Hep Milli Görüş ve Saadet Partisi’nin temel taşlarından biri olarak gördük.” diyordu çağrısında…

Ve o çağrıya bugün cevap geldi Prof. Dr. Mete Gündoğan Hoca’dan. Gündoğan O çağrıya verdiği cevabın tam metnini sizlerle de paylaşmayı lüzum görüyorum.

DEĞERLİ DOSTUM, AĞABEYİM, EKREM ŞAMA BEYEFENDİ.

‘Mete Gündoğan Hocam Bize Yardımcı Ol’ başlıklı yazınızı ve altındaki yorumları yeni okudum.
Öncelikle şahsi bir inisiyatif ile el aldığınızı düşündüğüm yazınıza ve iyi niyetinize müteşekkirim. Yorum yapan bütün kardeşlerimize de teşekkürlerimi arz ederim. İçlerinde tanıdığım başkanlar, müfettişler, yönetim kurulu üyeleri ve halk var. Hepsine selam ederim. Elbette, her yorum bir tutam bilginin ürünüdür. Bilgiler değiştikçe yorumlar da değişir.

Bir konuya önce çok şaşırmıştım. O da, yazınızda sormuş olduğunuz sorular ile ilgili olan konuların tümüdür. Bu soruların cevapları ve hatta çok daha fazlası benim burada paylaştığım yorum, yazı ve videolarımda var. Hala da okunabilir ve izlenilebilir olarak duruyorlar. Bunları uç uca ekleyince çok daha fazla bilgi sahibi olacağınızı ve belki de olduğunuzu tahmin etmek hiç de zor değildir.

Sonra, ‘Ekrem Ağabey bunları kolaylıkla bilebileceğine veya bildiğine göre galiba başka bir şey yapmak istiyor’, diye düşündüm. Sizin buradan başlayarak birçok konuyu açık olarak müzakere etmek istediğiniz sonucuna ulaştım. Bu konular ile ilgili uzunca bir yazı dizisi kaleme almayı düşünmüş ve sonradan da vazgeçmiştim. Ancak sizin bu samimi girişiminizi boşa çıkarmamak için tekrar bu konulara girmeye karar verdim.

Siz de pekiyi biliyorsunuz ki mesele Saadet Partisi meselesi değil memleket meselesidir, Milli Görüş’ün meselesidir. Ben müzakereyi 2014 Haziran ayında yazmış olduğum ‘Mecrasını Arayan Su’ başlıklı yazımdan itibaren sürdüreceğim. O yazı aslında AK Parti ile ilgili yapmış olduğum bir dizi değerlendirmenin son yazısıdır. Onları hep birlikte okumanızı tavsiye ederim. Onun üzerine yazılarımı sürdüreceğim. Ümit ederim ki, müsademei efkârdan barikayı hakikat doğar. Yazılara gelecek yorumları da okuyacağım ve bir sonraki yazımda değerlendirmeye alacağım.

Elimde biraz işlerim olduğu için ilkyazım iki hafta kadar gecikebilir. Ancak sizi Ankara’da ağırlamaktan her zaman müşerref olurum.

Selam sevgi ve saygılarımla

Mete GÜNDOĞAN
10 Şubat 2016 – Ankara”

***
Tarihçi-yazar Ekrem Şama beyfendi Mete Gündoğan hocaya nasıl bir çağrı yapmıştı…
O çağrı yazısının tamamını sizlerle paylaşıyorum.

“METE GÜNDOĞAN HOCAM BİZE YARDIMCI OL!

Hep efendi, kibar, bilgili, sadık ve hürmete layık olarak tanıdık.
Son derecede saygı duyduk.
Hep Milli Görüş ve Saadet Partisi’nin temel taşlarından biri olarak gördük.
Hocamızın vefatından az önce ve sonra onu GİK toplantılarında göremez olduk.
Çeşitli dedikodular yayıldı.
Ama o, günün birinde GİK toplantısına teşrif etti. Duygusal bir konuşma yaptı:
“Beni Partimizden koptu gibi gösterenler var. Onlara hakkımı helal etmiyorum. Ben Üniversitede yöneticiliğe başladım. Malum yöneticilikle Siyasi Parti faaliyeti pek bağdaşmıyor. Bu yüzden aranıza katılamıyorum. Sizlerden kardeşiniz olarak ricam şu. Beni partiden kopmuş gibi göstermeye çalışanlara bu mazeretimi iletmenizdir.”
İşte biz o tarihten beri Mete Hocamız hakkında kim bir kelime ederse bu emaneti yerine getirip onu sustururduk.
Ta ki siyasetin tam ortası sayılan bağımsız adaylığını duyana kadar.
Şimdi kimseye bişey söyleyemiyoruz. Çünkü kendisi bize ikinci bir açıklama yapmadı.
Bazı konularda çok bilgili olduğu için ve parti onu değerlendirme yoluna gitmediği için ayrıldığı rivayetlerine inanmak istemiyoruz. Kendisi Profesördür. Elbette bilgili ve donanımlı olacaktır. Bu bilgi dolayısıyla teşkilatlardan ayrılması Erbakan Hocamızın teşkilatclık anlayışı ile asla bağdaşmaz.
Velhasıl bilgi sahibi olmadığımız için asla bir değerlendirme yapmadık.
O bizim Mete hocamız olmaya devam ediyor. Yeni bir açıklamasını duyana kadar…
Şayet Partiden ayrı hareket etmesinin çok özel ve geçerli bir sebebi varsa öğrenmek hakkımızdır. Ama meşru bir sebep olmalı!
Kendisine saygılarımızı sunuyoruz. [Ekrem Şama] ”

Yorum bırakın