Saadet Parti̇si̇ Cenaze Merasi̇mi̇ Kongresi̇

Saadet Partisi 30 Ekim de Ankara’da 6.Büyük Kongresini gerçekleştirecek; Kongrede Genel Başkan adayı olarak yaşı da (75) bir hayli ilerlemiş olan Sivas eski belediye başkanı Temel Karamollaoğlu’nun tek aday gösterilmesi bekleniyor. Tabi bir başka aday çıkmazsa.

20. Dönem Zonguldak eski Milletvekili ve SP eski genel başkan yardımcılarından Necmettin Aydın yayınladığı basın açıklamasında SP nin Genel Başkan adayı olarak gösterilecek kişinin yaşının çok ileri olduğunu ifade ederek yapılacak kongreyi ise “Cenaze Merasimi Kongresi” ne benzetti.

İşte Necmettin Aydın’ın o basın açıklaması

“Bu Pazar Saadet Partisi Kongresi var ve genel başkan değişikliği yapılacağı ve mevcut başkandan daha yaşlı (75 yaşında ) bir muhteremin genel başkan olacağı parti merkezi tarafından kamu oyuna duyuruldu. En son genel seçimlerde %0,68 oy alan parti önümüzdeki seçimlerde 80 yaşında olacak bir genel başkanla herhalde sıfır çeker. Olmadı bir sonraki kongrede yaş sınırını 85-90 a çekeriz. Gerekçede hazır. “Merhum Hocamız 85’inde Genel Başkan olmadı mı.” Bu yapılan siyasi intihardır. Kim bu çözüme evet derse, içine girerse pazar günü cenazesi kalkacakların arasında olacaktır.

Elbette herkesin sahsı muhterem, yaşlılık da daha saygı değer bir durumdur. Ama her işin bir yapılabilirlilik sınırı vardır. Bu gün bir kulüp Pele’yi alıp top oynatacağız dese, herhalde bunlar aklını oynatmış derler. Genel başkan başbakan adayıdır. Çok yoğun bir tempo ister ve genellikle 40-60 maksimum yetmiş yaşa kadar yapılabilir bir iştir.

İkinci bir konu Türkiye üzerine dış güçlerin yıllardır planlamaya çalıştıkları tuzaklardan birisi alevi–sünni çatışmasıdır. Madımak provakasyonu da bu maksatla yapılmıştır ve o vakitte sayın müstakbel Genel Başkan Sivas belediye başkanıdır. Elbette kendisi masumdur. Ancak kasıtlı olarak belli çevrelerce hep suçlu olarak gösterilmiştir ve bundan Genel Başkan olarak gittiği her yerde bu karşısına gelecek, birilerine katil diye bağırtılacak, Saadet Partililerin olduğu her tartışma konusunun biri bu olacak, Partiden de öte hassas bir memleket meselesi daima gündemde olacaktır.

Üçüncü olarak başka kimse bulamadınız mı derler adama. Kime ne dersek peki oyu kimden alacağız Fatih Erbakan’ı yapsanız etrafında Molla Güraniler, akşemsettinler olsanız daha güzel olmaz mı . Hadi beğenmediniz Prof. Mete Gündoğan ne güne duruyor.

Bu gün İslam aleminde egosu boyundan kat be kat büyük cüce sözüm ona lider geçinenler en hassas İslami kavramları (CİHAT-BİAT-İTAAT) istismar ederek cemaatler örgütler kurup yabancı servislerin kullanımına vererek İslam alemini kan denizine çevirmişlerdir. Saadet Partisini de bir cemaate çevirmek çok büyük hata olur.Cemaatleşen partilerin durumu ortadadır.

Merhum Hocamızın vefatı anında onun Genel Başkan yardımcısı olarak elbetteki ikaz etmek vazifemizdir. Hocamızın vefatı ile bilinçli olarak partimiz parçalanma ve yok edilme sürecine sokulmuş sona da gelinmiştir. İlk zamanlarda bizzat tek tek en tepedeki herkesle ve ilgili kurullarda bu ikazları yalvarırcasına yaptık. Şimdi ise milleti şahit tutarak söylüyoruz. Son beş yazdıklarımıza bir göz atılırsa söylediklerimiz daha iyi anlaşılacaktır.

Tüm ömrünü Merhum Hocamızın çizgisinde geçirmiş , Zonguldak gibi bir yerde yedi sene il başkanlığı yapmış, bir dönem Milletvekilliği yapmış ve son olarak 2007-2009 seçimlerinde de aday olmuş ve %2,5 Türkiye ortalamasına karşı % 5 oy almış biri olarak içimiz yanmaktadır.” (Necmettin Aydın- 26 Ekim 2016 – 20. Dön zong. Mv – SP eski genel başkan yard.)

Saadet Partisinin 30 Ekim Kongresi ve sonrası süreç Milli Görüş’çüler açısından hayli ilginç gelişmelere gebe…

Sadi ÖZGÜL
Milli Görüşçü

Yorum bırakın